N-VA vraagt transparantie in het kader van de onregelmatigheden bij openbare aanbestedingen van de Brusselse brandweer

Door Liesbet Dhaene op 6 december 2017

Naar aanleiding van het uitlekken van een rapport van het Rekenhof over de niet naleving door de Brusselse brandweer van de wetgeving op de openbare aanbestedingen, pleit de N-VA voor volledige transparantie in het kader van dit dossier. Indien de conclusies van het rapport van het Rekenhof bevestigd worden, moet er een bijzondere commissie worden opgericht.

Vanmiddag hebben alle oppositiepartijen in het Uitgebreid Bureau van het Brussels parlement gevraagd om een bijzondere commissie hieromtrent op te richten. Uiteindelijk werd beslist om eerst een debat te houden in de Commissie Binnenlandse Zaken volgende dinsdag. Naar aanleiding hiervan kan de bevoegde minister, Cécile Jodogne (Défi) meer uitleg geven over het betreffende rapport van het Rekenhof. De elementen die tijdens die commissievergadering naar boven komen zullen gebruikt worden om een finale beslissing te nemen tijdens het Uitgebreid Bureau van volgende vrijdag om al dan niet een bijzondere commissie op te richten.

“Voor N-VA is dit dossier het bewijs dat het werk op vlak van deugdelijk bestuur in de Brusselse instellingen nog lang niet af is” zegt Liesbet Dhaene, Brussels parlementslid voor de N-VA. “De principes van deugdelijk bestuur moeten ingevoerd worden in elke entiteit die met belastinggeld een maatschappelijke taak in Brussel vervult. De Brusselaar heeft recht op volledige transparantie in dit dossier.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is