Kassa kassa voor Peraïta?

Door Liesbet Dhaene op 20 maart 2018, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Samusocial

Passeert oud-directrice Pascale Peraïta twee keer langs de kassa van Samusocial? Het heeft er alle schijn van, meent Brussels parlementslid Liesbet Dhaene. Niet alleen eist Peraïta een ontslagvergoeding van 280.000 euro, door het gebrek aan Brusselse daadkracht lijkt het bovendien dat ze de onterechte zitpenningen zal kunnen houden. “Hallucinant”, zegt Liesbet Dhaene.

Laat ontslag

Peraïta ontving als directrice van Samusocial minstens 110.000 euro onterechte zitpenningen. In oktober vorig jaar, vijf maanden nadat het schandaal losbarstte, besloot Samusocial haar te ontslaan om dringende redenen. Peraïta eist nu een ontslagvergoeding van 280.000 euro. “We kunnen maar hopen dat de elementen die haar late ontslag rechtvaardigen, sterk genoeg zijn om de arbeidsrechtbank te overtuigen”, zegt Brussels volksvertegenwoordiger Dhaene.

Dure prijs

Maar ook de terugvordering van de onterecht ontvangen zitpenningen laat op zich wachten. De raad van bestuur van Samusocial toont zich niet happig om de terugvorderingsprocedure in te stellen. “De kans bestaat dat Peraïta én de zitpenningen mag houden én een royale ontslagvergoeding krijgt. Een dure prijs voor het gebrek aan daadkracht bij de Brusselse regering”, besluit Liesbet Dhaene.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is