Fremault is een onwaardige voorzitster van de Nationale Klimaatconferentie

Door Liesbet Dhaene op 1 december 2015, over deze onderwerpen: Luchtvervuiling

 “Brussels minister Céline Fremault (CDH) gebruikt haar positie als voorzitter van de Nationale Klimaatconferentie om politieke spelletjes te spelen”, zegt Brussels N-VA parlementslid Liesbet Dhaene. “In plaats van op een serene, constructieve en objectieve manier de klimaatonderhandelingen te leiden, laat ze geen kans liggen om te fulmineren tegen het federaal en Vlaams beleidsniveau.”

Het klimaatakkoord moest heronderhandeld worden omdat de Waalse & Federale cijfers niet kloppen en omdat de 13% hernieuwbare energie niet helemaal verdeeld waren. Bovendien vond Vlaanderen het een onevenwichtig akkoord. Zo werd bijvoorbeeld het pompstation van Coo mee als groene inspanning geteld, terwijl het station wordt gevoed met kernenergie.  “Fremault, als Brussels minister, speelt de drie gewesten voortdurend publiekelijk uit elkaar.”, vervolgt Dhaene. “CDH zit federaal in de oppositie, maar als voorzitster van de Nationale Klimaatconferentie lijkt het mij niet de taak van Fremault om oppositie te voeren. Ze moet net zorgen voor een serene, constructieve en objectieve onderhandelingssfeer.

Fremault is een voorzitster van de Klimaatconferentie onwaardig als ze op dit elan blijft verder gaan, de klimaatonderhandelingen op het publieke forum uitspeelt en daarbij elke consensus hypothekeert. We hebben het hier over onze toekomst maar politiek gewin lijkt het enige wat telt”, aldus Dhaene.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is