Brusselse regering neemt luchtverontreiniging niet serieus

Door Liesbet Dhaene op 19 januari 2016, over deze onderwerpen: Luchtvervuiling

“In de pers legde Brussels minister voor leefmilieu Fremault ronkende verklaringen af over de invoering van permanente lage emissiezones in Brussel. Tot nu toe blijkt dit echter gebakken lucht te zijn. Nu er vanuit de oppositie een goed voorstel tot invoering van permanente lage emissiezones op tafel ligt, stemt de meerderheid dit weg”, reageert Brussels N-VA parlementslid Liesbet Dhaene teleurgesteld.

Wegens gebrek aan ambitie ligt het lucht-klimaat-en energieplan van minister Fremault al een tijdje zwaar onder vuur. Onder druk van de publieke opinie verklaarde Fremault in de pers dan toch permanente lage emissiezones in Brussel te willen invoeren. Maar ondertussen is er nog geen enkele stap gezet om dit te bewerkstelligen.

“Frémault weigert zelf stappen voorwaarts te zetten in dit dossier, maar blokkeert wel een realistisch en concreet voorstel van de oppositie. Luchtverontreiniging wordt door deze regering gewoonweg niet serieus genomen”, vervolgt Dhaene. “Dat dit dramatisch is voor de leefkwaliteit van de Brusselaars behoeft weinig uitleg", besluit Dhaene.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is